• bilgi@segm.org.tr
img
SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE GIDA EĞİTİMLERİ

İnsan ve çevre sağlığına zarar vermemeyi hedefleyen İyi Tarım ve İyi Hayvancılık uygulamaları kapsamında;
• Tarım işletmelerini daha verimli hale getirme,
• Doğal kaynakları koruma,
• Kimyasal kullanımını azaltma,
• Tüketicilere daha sağlıklı ve güvenilir tarım ürünleri sunma yeteneği kazandıran,
• Gıda güvenliği konusunda en yüksek standartları karşılama konularında rehberlik eden özgün programlar..

BRC Gıda Güvenliği Version 9 standardı incelenmesi, gıda güvenliği mevzuatı, üst yönetim taahhüdü, gıda güvenliği planı, gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemi vb. birçok içeriğe sahip eğitim programıdır. 2 gün süren eğitim; tarımsal üretim yapan, gıda ve ziraat alanında çalışan profesyonellere hitap etmektedir.

Eğitmen: Buse Bağdatlıoğlu / Ziraat Mühendisi – Baş Denetçi

Amacı: Gıda güvenliği hakkında en yüksek denetim standardına sahip BRC kapsamında genel bilgilendirme, standardın incelenmesi

İçeriği:
• BRC Version 9 standardı incelenmesi
• Gıda güvenliği mevzuatı
• Üst yönetim taahhüdü
• Gıda güvenliği planı
• Gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemi
• Tesis standartları
• Ürün kontrolü
• Proses kontrolü
• Personel
• Üretim risk alanları
• Ticareti yapılan ürünler için gereklilikler
• Denetim protokolü

Süresi: 2 gün

Kimler İçin: Tarımsal üretim, gıda üretimi ve paketlemesi yapan Kalite Yöneticileri, Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi ve Su Ürünleri Mühendisi mesleğini icra eden profesyoneller.

Eğitim Yöntemi: Online

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: akademi@segm.org.tr
Bu programda; gıda üretimi yapan işletmelerde çalışan personelin, bu konuda danışmanlık yapan kişilerin ve tüketicilerin bilgi birikimlerini artırmak hedeflenmektedir.

Eğitmen: Doğuş Öner
Ziraat Mühendisi / Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Kontrolörü

Amacı: Gıda üretimi yapan işletmelerde çalışan personelin, bu konuda danışmanlık yapan kişilerin ve tüketicilerin bilgi birikimlerini artırmak.

İçeriği:
1.Gün:
• Mikroorganizmalar Hakkında Genel Bilgi
• Gıda Bulaşmaları ve Bozulmaları
• Gıdaların Neden Olduğu Hastalıklar
• Gıdaların Muhafazası
• Personel Hijyeni
• Gıda Üretimi Yapan İşletmelerin Yapısı ve Tasarımı
• Gıda Üretimi Yapan İşletmelerde Alet ve Ekipman Tasarımı
• Temizlik ve Dezenfeksiyon
• Gıda Üretimi Yapan İşletmelerde Zararlı Kontrolü

2.Gün:
• Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri

Süresi: 2 Gün (09.30 – 17.00)

Kimler İçin: Gıda üretimi yapan işletmelerde çalışan personel, bu konuda danışmanlık yapan kişiler ve tüketiciler

Eğitim Yöntemi: Online

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: akademi@segm.org.tr
Bu programda; İyi Tarım Uygulamaları yapan/yapacak gerçek ve tüzel kişiler, bu konuda faaliyet göstermek isteyen danışman ve çiftçiler ve tüketicilerin bilgi birikimlerini artırmak hedeflenmektedir.

Eğitmen: Doğuş Öner
Ziraat Mühendisi / Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Kontrolörü

Amacı: İyi Tarım Uygulamaları yapan/yapacak gerçek ve tüzel kişiler, bu konuda faaliyet göstermek isteyen danışman ve çiftçiler ve tüketicilerin bilgi birikimlerini artırmak.

İçeriği:
• GlobalGap Nedir? İyi Tarım Uygulamaları Nedir?
• GlobalGap ve İyi Tarım Uygulamaları’nın Kısa Tarihi ve Ortaya Çıkış Nedeni
• Türkiye’de İyi Tarım Uygulamaları
• İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik kapsamı ve genel bilgilendirme
• İyi Tarım Uygulamaları Hayvansal Üretim Kuralları
• Kontrol Noktaları Hakkında Bilgilendirme
• Tutulması Gereken Kayıtlar
• İşletme Dizaynı ve Düzeni

Süresi: 1 gün ( 6 saat )

Kimler İçin: : İyi Tarım Uygulamaları yapan/yapacak gerçek ve tüzel kişiler, bu konuda faaliyet göstermek isteyen danışman ve çiftçiler ve tüketiciler.

Eğitim Yöntemi: Online

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: akademi@segm.org.tr
Bu programda; İyi Tarım Uygulamaları yapan/yapacak gerçek ve tüzel kişiler, bu konuda faaliyet göstermek isteyen danışman ve çiftçiler ve tüketicilerin bilgi birikimlerini arttırmak hedeflenmektedir.

Eğitmen: Doğuş Öner
Ziraat Mühendisi / Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Kontrolörü

Amacı: İyi Tarım Uygulamaları yapan/yapacak gerçek ve tüzel kişiler, bu konuda faaliyet göstermek isteyen danışman ve çiftçiler ve tüketicilerin bilgi birikimlerini artırmak.

İçeriği:
• GlobalGap Nedir ? İyi Tarım Uygulamaları Nedir?
• GlobalGap ve İyi Tarım Uygulamaları’nın Kısa Tarihi ve Ortaya Çıkış Nedeni
• Türkiye’de İyi Tarım Uygulamaları
• İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik kapsamı ve genel bilgilendirme
• İyi Tarım Uygulamaları Hayvansal Üretim Kuralları
• Kontrol Noktaları Hakkında Bilgilendirme
• Tutulması Gereken Kayıtlar
• İşletme Dizaynı ve Düzeni

Süresi: 1 gün (6 saat)

Kimler İçin: İyi Tarım Uygulamaları yapan/yapacak gerçek ve tüzel kişiler ile bu konuda faaliyet göstermek isteyen danışman ve çiftçiler ve tüketiciler.

Eğitim Yöntemi: Online

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: akademi@segm.org.tr
Bu program; Yeşil mütabakatın içeriği, hedefleri ve Fit for 55 hakkında bilgilendirme içermektedir.
Bu programda katılımcılara; İklim değişikliğinin tüm canlılar, tarımsal üretim ve ekonomi üzerindeki etkileri hakkında bilgi verilmektedir.
Bu programda; su ayak izi hakkında bilgilendirme ve hesaplama örneklerine yer verilmektedir.
Bu program; tarımsal tüm ürünlerde ürün güvenilirliğini sağlamak için yapılan denetimler hakkında genel bilgilendirme, 'İyi tarım uygulamaları-Organik Tarım-Globalgap' denetim konularında genel bilgilendirme içermektedir.
Bu program; arıcılık yapan/yapacak gerçek ve tüzel kişiler, bu konuda faaliyet göstermek isteyen danışman ve çiftçiler ve tüketicilerin bilgi birikimlerini artırmayı hedeflemektedir.
Bu program; küresel iklim krizi ve sera gazı emisyonları hakkında bilgi almak isteyen ve bu konuda danışmanlık yapmak isteyen kişilerin bilgi birikimlerini artırmayı hedeflemektedir.
Bu program; organik tarım yapan/yapacak gerçek ve tüzel kişiler ile bu konuda faaliyet göstermek isteyen danışman ve çiftçiler ve tüketicilerin bilgi birikimlerini artırmayı hedeflemektedir.
Bu program; organik tarım yapan/yapacak gerçek ve tüzel kişiler ile bu konuda faaliyet göstermek isteyen danışman ve çiftçiler ve tüketicilerin bilgi birikimlerini artırmayı hedeflemektedir.
Bu program; organik tarım yapan/yapacak gerçek ve tüzel kişiler ile bu konuda faaliyet göstermek isteyen danışman ve çiftçiler ve tüketicilerin bilgi birikimlerini artırmayı hedeflemektedir.
Bu program; Kontrol ve Sertifikasyon Sistemi’ne Dahil Olmak için Yapılması Gerekenler, Organik Tarımda Kontrol ve Sertifikasyon Süreci ve Organik Ürünlerin İzlenebilirliği konularını içermektedir.
Bilgi Almak İçin Tıklayınız Ön Kayıt İçin Tıklayınız